Catalunya ens necessita!


Publicat avui divendres 26 de Novembre de 2010 al diari El 9 NOU

Fa tan sols trenta-cinc anys el nostre poble es va lliurar de la més sagnant de les dictadures sofertes mai. L’opressió, projectada per un tirà, va deixar ferides que encara avui perduren intractables.

Però no cal marxar tan enrere per trobar absència de democràcia: avui dia encara veiem opressions a la Xina, Corea del Nord, Birmània, Palestina, Sàhara Occidental, Veneçuela i fins i tot Cuba. Així doncs i com diu l’eslògan de la campanya, diumenge “no ens podem quedar a casa”.

I és que aquest dia se celebra al nostre país la festa de la democràcia,  el triomf de la veu del poble front els qui la varen fer callar tot demostrant que aquesta, venç i convenç. Ens pertoca als catalans i les catalanes escollir el qui serà el nostre proper president o presidenta, però a banda, ens pertoca molt més.

Ens cal demostrar que ens interessen els assumptes nacionals, que estem involucrats en aquest petit país que tenim entre mans i que volem i podem fer-nos sentir. Hem de fer valdre aquest dret a vot i exercir-lo amb força, decisió, confiança i dignitat tot rendint homenatge a aquells als qui els va ser i encara els és negat.

De nosaltres depèn que aquestes eleccions siguin un trampolí o un sofà, que la realitat vivent guanyi la teoria abstracta, i que perduri l’harmonia amb que conviuen unitat i varietat. La consciència col·lectiva de la terra catalana ens crida i no en podem defugir. Diumenge cal anar a votar: “Catalunya ens necessita!”

David Palau

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s