Per què votar?


Publicat al diari EL9NOU el divendres 18 de Novembre de 2011

Per a un país com el nostre, els tres cossos públics més importants podrien perfectament seguir una triple M, començant pels Mestres (el pervenir està en mans dels mestres, que deia Víctor Hugo). Aquests son una figura clau en una societat, i no s’entén un país avançat en tots els àmbits sense un sistema educatiu fort; invertir en educació és invertir en un futur pròsper per a la nació.

La segona M serien els Metges i tot el que engloba un sistema sanitari. Aquest cal que sigui de qualitat, i com més n’hi hagi més avançarà el país en termes d’investigació i recerca. Però també ha de tenir la força suficient per a ser públic i accessible per a tothom, perquè això dona estabilitat, tant econòmica com sobretot moral a la societat.

la tercera M serien els Mossos d’Esquadra o cos de seguretat nacional. A Catalunya, per desgràcia, no estan del tot ben vistos, no reben un recolzament popular i no són una figura, ni molt menys, tan respectada com els dos anteriors: error. Per posar un exemple els diré que la guarda montada del Canadà, equivalència dels Mossos, és una de les professions més admirades del país, i motiu d’orgull per tots aquells que en formen part, tot rebent una ona de respecte per part de la societat que personalment fa molta enveja.

Però aquests tres pilars de la nostra societat segueixen depenent directament d’un altre càrrec públic que és, per tant, encara més important: els polítics. I és que aquests son els que finalment decideixen quant s’inverteix en educació, quantes hores i en quina llengua s’estudiarà, nombre de plantes obertes d’un hospital, sou dels metges, construcció de noves comissaries… Les actuacions policials pels indignats, per exemple, no ajuden gens a la imatge del cos policial, però això no va ser culpa seva sinó de qui els va dirigir: un polític. Per tant, torna a quedar palesa la necessitat que aquests siguin de molta qualitat.

És per això que aquest diumenge és de vital importància no quedar-se a casa: tenim una cita amb el devenir del nostre país, i no és poca cosa. Entenc que estigueu decebuts i potser enfadats amb la política, però com va dir Lincoln, qui té dret de criticar ha de tenir el cor per ajudar, i quina millor ajuda per a Catalunya que decidint el nostre futur.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s